Szkolenie online:
KUCHNIA WŁOSKA

z Matteo Brunettim

Rozkochaj się w smakach włoskiej kuchni i stwórz zachwycające posiłki dla swoich najbliższych!

Szkolenie online: KUCHNIA WŁOSKA
z Matteo Brunettim

Rozkochaj się w smakach włoskiej kuchni i stwórz zachwycające posiłki dla swoich najbliższych!

  • ⇒ 58 lekcji
  • ⇒ 14 godzin materiałów video
  • ⇒ Ponad 26 wyjątkowych przepisów
  • ⇒ Certyfikat ukończenia

Najwyższa jakość szkoleń online w Polsce!

Ciesz się smakami włoskiej kuchni bez wychodzenia z domu i zachwyć swoich znajomych swoimi kulinarnymi umiejętnościami!

Cena regularna:

497 zł

To szkolenie możesz kupić za jedynie:

247 zł

Najniższa cena towaru w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki:

Nic nie ryzykujesz. Masz 14 dni GWARANCJI SATYSFAKCJI

Co to znaczy? Jesteśmy tak bardzo przekonani, że to szkolenie da Ci ogromną wartość, że dajemy Ci 100% bezpieczeństwa.

Jeśli w ciągu 2 tygodni od zakupu stwierdzisz, że szkolenie nic Ci nie dało, to zwrócimy Ci wszystkie pieniądze. 

Tak po prostu. Gramy fair.

dyplom_white

Otrzymasz specjalny certyfikat, potwierdzający ukończenie szkolenia.

dostep.white

Dostęp do materiałów nie publikowanych nigdzie indziej.

CZY TY TEŻ tak masz?

  • Chcesz poznać sekrety włoskiej kuchni?
  • Chcesz zdobyć umiejętność robienia włoskiego makaronu?
  • Chcesz dowiedzieć się, jak przygotować pizzę w domu niczym z najlepszych restauracji?
  • Chcesz poznać inne dania włoskiej kuchni poza makaronem i pizzą?
  • Chcesz nauczyć się przygotowywać najsłynniejsze włoskie desery z zamkniętymi oczami?
Jeśli na większość z tych pytań odpowiedziałaś/odpowiedziałeś “TAK” to szkolenie będzie dla Ciebie IDEALNE!

Co zyskasz po przejściu tego szkolenia?

  • Wiedzę o tym, jaka jest prawdziwa włoska kuchnia.
  • Techniki przygotowania makaronu, o których nikt Ci nigdy nie powiedział.
  • Poznasz sekrety włoskiej kuchni, dzięki którym każde danie będzie smakowało obłędnie włosko.
  • Wiedzę o tym, jakie produkty najlepiej kupować.
  • Wiedzę, jak przygotowywać pizzę w domu w normalnym piekarniku i bez kamienia do pizzy.
  • Dowiesz się, jak przygotować włoską ucztę według włoskiego menu.
  • Poznasz włoskie desery i techniki ich przygotowania, przekazywane z pokolenia na pokolenie przez włoskie babcie.
  • Poznasz włoską kuchnię, którą nie jest tylko pizza i pasta.

BONUSY - NAGRANIA WEBINARÓW

Webinar #1

  • Naucz się, jak przygotować prawdziwy włoski makaron!
    (+ NA ŻYWO przygotujmy Carbonarę)”

Składniki, których potrzebujesz:

  • 200g suchego makaronu (polecany rodzaj: rigatoni, spaghetti spaghettoni, Linguine, mezze maniche),
  • 4 żółtka,
    100g guanciale (opcjonalnie pancetta),
  • 70g sera pecorino romano (opcjonalnie, ale lepiej nie: parmezan)
  • pieprz z młynka.

Webinar #2

  • Naucz się 3 włoskich dań z tych samych produktów!
    (Rolada z mozzarelli, Caprese z chipsami z prosciutto, Makaron z pomidorkami)

Składniki, których potrzebujesz:

  • 4-5 mozzarelle,
  • 250g pomidorki koktailowe,
  • 2 pomidory malinowe lub inne duże,
  • świeża bazylia,
  • 200g szynki parmeńskiej,
  • garść rukoli,
  • sól, pieprz i oliwa.

PROWADZĄCY

Matteo Brunetti

 

Rzymianin, który po udanym występie w finale programu „MasterChef” na dłużej zadomowił się w Polsce.

Twórca internetowy, bloger kulinarny promujący włoską kuchnię i styl życia. Częsty gość programów lifestylowych i audycji radiowych oraz autor dynamicznej i lekko zabawnej formuły przepisów w social mediach. Współprowadzący w „Kuchnia +” program „Bitwa na smaki”.

Autor video podcastu „Bondziorno” na platformie YouTube oraz „kucharz w niezwykle ciekawy sposób za pomocą rolek przedstawiający przepisy na szybkie i smaczne posiłki” wg serwisu „Social Press”.


Włoski temperament i polskie serce na talerzu. Po prostu: Buon Appetito!

Odwiedź profil eksperta:

OPINIE

Lista LEKCJI

MODUŁ I: Kuchnia włoska

  • 1. Przywitanie

    Zacznijmy naszą włoską przygodę.

  • 2. Kuchnia włoska. Filozofia w kuchni.

    Dlaczego siła tkwi w prostocie?

  • 3. Regionalna kuchnia włoska - czy da się ją robić w Polsce?

    Czy da się odwzorować na polskim stole serce Włoch?

  • 4. Święte reguły włoskiej kuchni

    Poznaj najważniejsze kulinarne przykazania.

  • 5. Wybór składników - jak rozpoznać włoskie składniki i gdzie je kupić?

    Dobre składniki są podstawą udanego dania.

  • 6. Jaką oliwę wybrać?

    Sekret tkwi w szczegółach.

  • 7. Soffritto, czyli jak dodać oliwie smaku

    Oliwa wcale nie musi być nudna!


MODUŁ II: Ragù

  • 8. Co to jest ragù i do czego można go używać?

    Podstawy.

  • 9. Przepis: ragù alla bolognese

    Zabierzmy się za gotowanie.

  • 10. Przepis: ragù alla napoletana

    Zachwyć znajomych tym prostym daniem.

  • 11. Przepis: ragù in bianco

    Czas na zaskakujące połączenie.

  • 12. Przepis: ragù wegetariańskie di lenticchie

    Coś dla tych, którzy preferują dania bezmięsne.

  • 13. Przepis: ragù rybne

    Nieoczywistość na talerzu.


MODUŁ III: Pesto

  • 14. Co to jest pesto i do czego można go używać?

    Dlaczego pesto jak tak ważnym elementem kuchni włoskiej?

  • 15. Przepis: pesto bazyliowe

    Czas na kuchenną praktykę.

  • 16. Przepis: pesto z rukolą

    Czas na kuchenną praktykę.

  • 17. Przepis: pesto z pistacji

    Czas na kuchenną praktykę.

  • 18. Przepis: pesto z cukinii

    Czas na kuchenną praktykę.

  • 19. Przepis: pesto sycylijskie

    Czas na kuchenną praktykę.

  • 20. Przepis: pesto orzechowe

    Czas na kuchenną praktykę.

  • 21. Przepis: pesto z bakłażana

    Czas na kuchenną praktykę.


MODUŁ IV: Pasta

  • 22. Pasta. Różnice między świeżą a suchą pastą

    Zrozum niebagatelną różnicę.

  • 23. Pasta. Jak wybrać odpowiednią pastę?

    Który makaron jest najlepszy?

  • 24. Pasta. Jak ugotować makaron al dente?

    Bez odpowiednio ugotowanego makaronu, całe danie jest skazane na niepowodzenie.

  • 25. Pasta. Woda makaronowa jako najważniejszy składnik sosu

    Nie pomiń tak ważnego elementu w przygotowaniu makaronu.

  • 26. Pasta. Technika "mantecatura" i "risottatura"

    Jaka jest między nimi różnica?

  • 27. Pasta. Przepis: cacio e pepe

    Czas na wspólne gotowanie.

  • 28. Pasta. Przepis: aglio olio e peperoncino

    Czas na wspólne gotowanie.

  • 29. Pasta. Długi czy krótki makaron?

    Który jest lepszy?

  • 30. Pasta. Świeży makaron

    Zrób makaron samemu.

  • 31. Pasta. Barwiony makaron

    Mała wariacja przy tworzeniu makaronu.

  • 32. Pasta. Wyrabianie makaronu jajecznego

    Jak to zrobić? Przejdź ten proces krok po kroku.

  • 33. Tagliatelle. Przepis: tagliatelle z ricottą i cytryną

    Czas przejść do kuchennego działania!

  • 34. Tagliatelle. Przepis: z grzybami i salsiccią

    Odpowiednio dobrane grzyby dodadzą świetny aromat do Twojego dania.

  • 35. Ravioli. Jak przygotować ciasto?

    Sekrety idealnego ciasta.

  • 36. Ravioli. Przepis: z płynnym żółtkiem

    Czas na kuchenne działanie!

  • 37. Ravioli. Przepis: z farszem rybnym

    Czy takie połączenie może wyjść na dobre?

  • 38. Lasagne. Co zrobić, aby zawsze wyszła idealnie?

    Sekrety idealnej struktury.

  • 39. Lasagne. Przepis: z ragù alla bolognese

    Czas na kuchenne działanie!

  • 40. Lasagne. Przepis: z cukinią

    Wersja wegetariańska.

MODUŁ V: Risotto 

  • 41. Co to jest risotto?

    Czym jest naprawdę to wyjątkowe danie?

  • 42. Prażenie ryżu czyli: risottatura i mantecatura

    Bardzo ważna różnica.

  • 43. Przepis: alla milanese

    Przechodzimy do kuchennego działania!

  • 44. Przepis: z grzybami

    Tworzymy jedną z bardziej popularnych wersji risotto.

  • 45. Przepis: z krewetkami

    Coś dla tych, którzy uwielbiają owoce morza.


MODUŁ VI: Pizza

  • 46. Piekarnik czy kamień do pizzy?

    Jaki sposób wyrabiania pizzy może okazać się dla Ciebie najlepszy?

  • 47. Jaką mąkę wybrać?

    Która będzie idealna do Twojej pizzy?

  • 48. Jakich drożdży używać - świeżych czy suchych?

    Odpowiedź na to pytanie nie musi być wcale oczywista.

  • 49. Nawodnienie pizzy i wyrabianie ciasta

    Czas stworzyć ciasto do Twojej pizzy.

  • 50. Wyrabianie ciasta techniką "no-knead"

    Kilka kroków, abyś stał się mistrzem w tej technice.

  • 51. Porcjowanie

    Element, o którym wielu zapomina.

  • 52. Przepis: margherita prostokątna i okrągła

    Czas na jedną z najbardziej znanych wersji pizzy.

  • 53. Przepis: z bakłażanem i skórką z cytryny

    Takiej pizzy jeszcze nie jadłeś!

  • 54. Przepis: z mortadelą i pistacjami

    Przepis dla tych, którzy uwielbiają smak pistacji.

  • 55. Przepis: z cukinią i provola affumicata

    Doskonała pizza dla wegetarian.


MODUŁ VII: Desery (BONUS)

  • 56. Tiramisu

    Coś dla prawdziwych wyznawców włoskiej kuchni.

  • 57. Panna cotta

    Jak zachować w niej idealne proporcje?

  • 58. Pożegnanie

    Jakie kroki możesz podjąć, aby dalej rozwijać się w swojej kulinarnej podróży.

Najczęściej zadawane pytania

  • Do wszystkich, którzy chcą nauczyć się przygotowywać włoskie potrawy, a także dla tych bardziej doświadczonych, chcących zgłębić tę kuchnię jeszcze bardziej.
  • Do tych, którzy nie lubią włoskiej kuchni.
Uzyskujesz dożywotni dostęp do szkolenia.

Jest to kurs online, który możesz oglądać, gdzie chcesz i kiedy chcesz. Są to wcześniej nagrane i zmontowane materiały video + bonusy. Ogrom wiedzy zgromadzonej w jednym miejscu, podzielonej na poszczególne moduły i lekcje. Filmy prezentują najwyższą jakość szkoleń online w Polsce – zarówno pod względem merytorycznym, jak i technicznym.

  • Włożyliśmy wiele pracy w przygotowanie tego szkolenia. Jesteśmy przekonani, że da Ci ono ogromną wartość. Jeśli jednak nie będziesz zadowolony/zadowolona z treści, którą znajdziesz w szkoleniu, to napisz do nas w ciągu 14 dni od zakupu szkolenia, a zwrócimy Ci pieniądze. Tak po prostu.

Tak, do każdego zakupu automatycznie wystawiana jest faktura VAT lub paragon.

Tak, jest taka możliwość. Raty obowiązują jednak od > 100 zł.

Szczegóły na stronie: https://chcezostac.pl/zakupy-na-raty/

PODSUMUJMY, CO OTRZYMASZ:

  • Moduły podstawowe (wartość: 4000 zł)
  • Moduły bonusowe (wartość: 159 zł)
  • Nagranie webinaru „Naucz się, jak przygotować prawdziwy włoski makaron!
    (+ przepis na makaron carbonara)” (wartość: 97 zł)
  • Nagranie webinaru „Naucz się 3 włoskich dań z tych samych produktów!
    (Rolada z mozzarelli, Caprese z chipsami z prosciutto, Makaron z pomidorkami)” (wartość: 97 zł)
  • Wyśmienite potrawy na Twoim stole: (wartość: SAMA/SAM ZDECYDUJ)

Łączna wartość, jaką otrzymujesz, kupując szkolenie: 4353 zł

Zainwestuj tylko:

247 zł

w wiedzę, dzięki której staniesz się mistrzem włoskiej kuchni

Najniższa cena towaru w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki:

Nic nie ryzykujesz. Masz 14 dni GWARANCJI SATYSFAKCJI

Co to znaczy? Jesteśmy tak bardzo przekonani, że to szkolenie da Ci ogromną wartość, że dajemy Ci 100% bezpieczeństwa.

Jeśli w ciągu 2 tygodni od zakupu stwierdzisz, że szkolenie nic Ci nie dało, to zwrócimy Ci wszystkie pieniądze. 

Tak po prostu. Gramy fair.